Ṃnica Miralles de la Torre (Barcelona, 3 de septembre de 1970)

Fundadora d'Art i Salut de la Veu.

Estudia al Conservatori del Liceu des del 1978. Cantant i pianista de professió docent des del 1980 en les matèries de llenguatge musical clàssic i modern amb alumnes de 4 a 65 anys, piano, cant a capela, master classes de tècnica vocal parlada i/o cantada, construcció de personatges, cant modern, veu dicció i expressió per a actors de cinema, carrer, televisió i teatre... Enregistraments com a solista i/o cor en diversos CD's, compositora de diversos estils per a cantants: boleros, sevillanes, funk, disco, bossa-nova, rock, havaneres, musical de teatre infantil, cantautora de flamenc-fusió.

Logopeda especialista en rehabilitació vocal i cant. Experta en TMF: teràpia miofuncional. Coneixedora de les tècniques: estilisme en el cant modern, tècnica vocal i corporal per al desenvolupament de la veu, voice craft, investigació tímbric-efectista, O'Neil, bel canto, diferents enfocaments d'escoles franceses, italianes, angleses, nord-americanes i espanyoles.

* TMF : és una especialitat de la logopèdia, fonoaudiologia , ortofonia , que té con a objectiu rehabilitar i/o reeducar els trastorns relacionats amb l'acte de mastegar, amb la deglució, la respiració, la veu i la parla.

 

“A l'any de començar la meva carrera ( únic mitjà de vida en aquells moments ) em va aparèixer una lesió a les cordes vocals , nòduls , la qual cosa m'impedia portar a terme les actuacions; durant la rehabilitacó em vaig submergir en una profunda investigació sobre les possibilitats de la veu cantada i parlada. Alhora i a l'escuçar-se'm l'extensió vocal vaig experimentar amb tot tipus de timbres per treure el màxim partit a la veu que em restava , principalment els ennegrits i aflamencats “

Arrel d'aquí i paral•lelament a la seva tasca com a solista, pianista–pianista cantant i al seu grup de gospel, inicia la seva activitat com a professora de cant per demanda dels seus companys i es forma com a logopeda especialitzant-se en rehabilitació vocal.

Actualment la seva vocació vital junt amb el seu equip de col•laboradors és evitar que d'altres persones passin per aquest tràngol formant-los i recolzant-los per a que puguin fruir de la seva veu amb plenitud.

Actividades formativas de interés durante el último año : Jornada El " Soplo" de la Vida por Christine Esteve , Club de Tenis Open . Conferencia de Serge Wilfart " Encuentra tu propia voz " . Curs de formació continuada : Reeducació de problemes de l'ATM i trastorns craniomandibulars , URL . " Fonctions Oro-faciales et posture dans le cadre des difficultés vocales des chanteurs et des comédiens " por Maryvonne Fournier , Château de la Gournerie - Saint Herblain - Nantes .Stage d'orthodontie en Paris . Anatomie pour le Mouvement ( Cinetique respiratoire ) , Cours de Phonocirurgie Lyon,…….